Psykologi med mera håller kurser för människor med olika yrkesbakgrunder som vill lära sig mer om att själva arbeta med Hedy Schleifers fantastiska ramverk för pararbete –  Encounter centered Couples Therapy.

Vi erbjuder just nu 3 delar i sviten av utbildningar i Encounter centered Couples Therapy, alla med en kärna av live-arbete med ett par inför gruppen:

Vi söker kontinuerligt par som är intresserade av att vara ’demopar’ på våra kurser. Att ordet står inom citationstecken beror på att allt arbete sker helt på riktigt, precis som i en vanlig parintensiv hos oss.

Det är ett äventyr och en gåva att ge sin relation och arbetet som demopar blir ännu mer kraftfullt eftersom det sker i en uppskattande, varm och vänlig cirkel av människor.

Utbildningarna sker i grupper om 15-20 deltagare och alla deltar med varm mellanmänsklig närvaro som huvudingrediens för inlärning. Läs gärna mer om hur närvaro är grunden för att skapa trygghet.

Planen är just nu att nästa omgång Encounter centered Couples Therapy del 1 – Att bygga grunden och Del 2 – Att guida genom utmaningar under höstterminen 2022. Vi ser gärna att samma demopar följer oss på båda delar.

Ni är givetvis välkomna i en parintensiv innan dess hos oss om ni inte vill arbeta med oss och inte vill vänta in detta, läs gärna mer om vårt arbete här.

Detta erbjuder vi våra demopar i Encounter centered Couples Therapy

Det som ingår i inbjudan att vara ”demopar” är en möjlighet att arbeta i kraftfältet av en cirkel människor med öppna, varma hjärtan som vill lära sig mer om Encounter centered Couples Therapy.
Paret har en erfaren terapeut dedikerad till deras resa som arbetar med dem i mitten av deltagarcirkeln. Parterapeuten har lång vana av att guida par på detta äventyr. Paret får att möta parguiden på videomöte innan beslut om deltagande fattas.
Det utgår ingen ersättning till paret, och de betalar heller inget för sin parterapi. Par som reser in kan i vissa fall få ersättning för sin hotellvistelse i Göteborg under utbildningsdagarna. Resa, mat och bortavaro från arbete står paret för. Allt som sker under pararbetet omfattas av sekretess från deltagarnas och Psykologi med meras sida.
Börja gärna, om ni inte gjort det redan, att läsa på Parklinikens sida.
Läs sedan nedan om våra önskningar för bästa möjliga erfarenhet för paret och inlärning för gruppen.
Välkommen att mejla oss för att anmäla intresse. Det är inte bindande att lämna intresse, men redan när så görs bör paret ha checkat om de känner igen sig i punkterna nedan. Paret får mötas via Zoom med kursledaren/parguiden i god tid kursen. Paret får då ställa sina frågor och samtala med oss innan slutligt beslut fattas gemensamt.

Detta önskar vi av demopar på del 1 och del 2-kurserna i Encounter centered Couples Therapy

Läs gärna gemensamt och utforska om ni båda stämmer in på dessa önskemål. De har tillkommit för att skapa bästa möjliga förutsättningar både för paret och för inlärning i gruppen.
 • Paret har ett öppet hjärta och en öppen villighet att låta sig sig guidas på ett äventyr där ingen av oss vet exakt var vi kommer att hamna på förhand
 • Paret har inte tidigare gjort ett utvecklat EcCT-arbete, utöver möjligen introduktion
 • Att efter att paret tackat ”ja”till att vara demopar står  de vid sitt beslut
 • Att samma demopar helst kan vara med på båda kurserna – de ges ca en månad isär.
 • Att paret kan komma in 3 dagar i följd på vardagar, med flexibilitet för vilka klockslag. Vi sätter exakt schema när vi vet hur jobbet fortlöper  – kommer att vara i spannet kl 9-17.
 • Paret skall inte vara i relationell kris vid tidpunkten för utbildningen – det går att jobba med EcCT även då, men inte på samma sätt som vi vill visa för gruppen
 • Paret godkänner att arbetet kan dokumenteras via filmning där Psykologi med mera får använda filmen internt i sluten grupp i utbildningssyfte. Filmen klipps i så fall i samråd med paret så att den visar arbetets huvudmoment, och sensitiva persondetaljer utesluts. Paret har möjlighet att ta del av och godkänna den slutliga filmen.

Detta önskar vi av demopar på del 3-kurs i Encounter centered Couples Therapy

Del 3 – Påbyggande arbete och vidare utmaningar i Encounter centered Couples Therapy kommer att ges under senvåren 2022. Vi bjuder här in ett par som känner arbetet sedan innan och har gjort både grundläggande arbete och del av det påbyggande arbetet i Encounter centered Couples Therapy, hos någon av oss eller på annat håll.

Förutom på punkten av grad av erfarenhet av arbetet så gäller fortsatt samma önskemål som på listan ovan, samt dessa:

 • Paret skall kunna konsten att vara värd och besökare
 • Paret kan redan arbeta med att vara närvarande i varandras världar
 • Paret känner till – och är villiga att utveckla sitt arbete med – att gå ”ned i U-et” och arbeta med kärnmeningar/core essential statements
 • Paret har både väl fungerade ”hiss” mellan vad Hedy Schleifer kallar penthouse, lobby och basement – alltså villiga att integrera kroppen visdom i sitt arbete.

Välkommen att mejla oss för att anmäla intresse.