Uppdragsutbildningar i Krishantering och Psykologisk första hjälp – del 1, del 2 & del 3

Anmälan ej öppen

Uppdragsutbildning i upp till tre möjliga delar.

Vi ger löpande över hela landet krisserien i del 1-3  i anpassade format, utifrån målgrupp, behov och önskningar för bland annat POSOM-grupper, krisstödjare, kamratstödjare, ledare och medarbetare – alla kan ge psykologisk första hjälp.

Dessa format ges även då och då som öppna kurser och på länkarna nedan går att läsa om vad som  brukar beröras och fördjupas under dagarna. Uppläggen anpassas vid uppdragsutbildning efter gruppen. Välkommen att kontakta oss för att berätta om era önskemål och få en offert.

Krishantering och psykologisk första hjälp DEL 1 – utgångspunkter och teori

Krishantering del 2- en praktisk tillämpning

Krishantering och psykologisk första hjälp DEL 3 – kris och ledarskap

 

Sagt om kursdagarna:

”Jag känner mig så rustad och nyfiken inför mitt fortsatta arbete med både vardagskriser och krishantering i större format”
”Är helt fascinerad – tänk att vi är så överlevnadskraftiga allihop, vilken styrka det finns i människor. Tänk att jag får arbeta med detta, det bästa jobb som finns”
”Jag arbetar med detta varje dag – och nu vet jag att jag varför det fungerar och vad hela paletten av tekniker kopplar till – och när jag skall välja vilken!”

Plats: Kan ges som uppdragsutbildning i hela landet i kundens lokaler eller på konferens, som online-kurs eller fysiskt på plats hos oss.

Onlinemöjlighet: alla kriskurser kan ges online, men vi rekommenderar fysiskt möte om möjligt, speciellt på den praktiska del 2. Vid lagmässiga mötesrestriktioner ges kursen alltid helt online.

Beskrivning

Uppdragsutbildningar i Krishantering och Psykologisk första hjälp – finns i anpassningsbara format i DEL 1, DEL 2 & DEL 3

Vi går igenom bland annat:

Krishantering och psykologisk första hjälp är ett av många områden där vi ser att det som forskning visar är effektivt handlar om att lugna och reglera svåra känslor och ett stressat nervsystem – och aktivera vårt anknytningssystem. Liknande tekniker och samma principer som vi går igenom denna dag är även användbara i terapi, generellt traumasensitivt förhållningssätt – och i samtal, ledarskap och bemötande.

  • det omfattande paradigmskifte som helt transformerar vad vi gör i forskningsbaserad krishantering
  • naturliga reaktioner på potentiellt kris- eller traumautlösande händelser
  • traumasensitivt förhållningssätt efter svåra händelser – att skapa säkra relationella möten
  • principer för forskningsbaserad krishantering
  • psykologisk första hjälpen: fem grundkomponenter samt tekniker för att lugna och reglera i efterförloppet av en svår händelse
  • spännande forskning på hjärnan och hur vi genom rätt insatser i efterförloppet kan minska risk för traumatisering
  • många exempel från forskning och klinisk verklighet och krisledning
  • hur samma principer också är användbara i behandling för att lugna och skapa kontakt. Se mer på Interpersonell Neurobiologi.

Kursledare och lärare:  Lärartäthet anpassas efter gruppstorlek och upplägg, och vi som arbetar med uppdragsutbildningen inom kris är Ingrid Almgren Sjölander, Jennifer Magnusson leg. psykologer med fördjupad kunskap om nervsystemsreglering och relationellt arbete.

Målgrupp: Psykologisk första hjälp är ett förhållningssätt och kan ges av alla, oavsett yrken – samt berika det yrke man redan har. Alla personalgrupper som är intresserade av att lära sig principerna från evidensbaserad krishantering: t.ex. psykologer, socionomer, sjuksköterskor, ledare, informations- och samordningsansvariga, läkare, HR-specialister, HR-generalister, beteendevetare, rektorer och andra personalgrupper som möter människor i kris och/eller samordnar krisinsatser.

Till toppen