Tillgänglighetsinformation

Blandad tillgänglighet för rullstol/rullator

Fastigheten på Första Långgatan 21 är äldre och det är blandad tillgänglighet till lokalen – den är tyvärr inte helt anpassad. Här beskrivs befintliga mått och utformning så du som besöker oss med rullstol eller rullator kan se om det kan fungera ändå för just dig. Vi svarar gärna på frågor om något är oklart – välkommen att kontakta oss.

Trappsteg

Det finns ett första steg upp från trottoar till ytterporten. Inne i trapphuset finns en bred platå, så en bred trappa med ca 7 trappsteg upp till hissen. Det finns räcken på båda sidorna. Man kommer till en rymlig platå där hissen ligger.

Hiss

Hissen är ca 67 cm bred på smalaste stället, vilket är i dörren in, sedan är den ca 85 cm bred. Djupet är på ca 100 cm. Det brukar funka både för rullator och för de smalare stolarna. Hissen tas till våning 6 och där finns inga ytterligare trappsteg in till lokalen.

I lokalen

Väl i lokalen funkar mått på både ytterdörr och innerdörrar för rullstol och rullator. Dock är tyvärr inte toaletten stor nog att få med stolen in, det finns ca 60 cm utrymme fritt efter att den bredare dörren är passerad. En smalare rullator kan funka om den backas in.